40 хиляди души с български корени живеят в Аржентина
Народните представители от групата на Обединени патриоти се среднаха с извънредния и пълномощен посланик на Аржентина у нас Н. Пр. Алберто Труеба
31.01.2018г.

„Повече възможности за културен и бизнес обмен – върху това трябва да работим“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов по време на среща на народни представители от Групата за приятелство България-Аржентина в 44 НС с извънредния и пълномощен посланик на Аржентина у нас Н. Пр. Алберто Труеба, съобщават от пресцентъра на НФСБ.

По време на срещата бе подчертана значимостта на българската общност в Аржентина. Около 40 000 души с български произход живеят в Аржентина, стана ясно при разговорите.

По думите на посланик Труеба общността представлява естествен мост за задълбочаване на връзките и приятелството между двете страни.

„Българската общност в Аржентина е абсолютно интегрирана, но в същото време е с невероятно чувство за българско самосъзнание и достойнство“, каза още Н. Пр. Алберто Труеба.