Валери Симеонов с неочаквана подкрепа от руснаци по повод ”скандала” с патриарх Кирил
Масово коментарите в руските сайтове гласят така : „Молодец Валерий! Молодец Симеонов!“
09.03.2018г.

„Молодец Валерий!“, „Молодец Симеонов!“, „Симеонов – мужчина!“ - в този дух се сипят коментари под публикациите в руските електронни медии по повод изявлението на вицепремиера Валери Сименов от 7 март, че патриарх Кирил е агент на КГБ и „цигарен митрополит“ и няма право да казва на България кое и какво е правилно да прави.

Коментарите на руснаците са показателни за това как руският патриарх е възприеман в родината си. Мненията на четящите новините в руския интернет са в неочаквана подкрепа за стореното от лидера на НФСБ.

„Нашето душевно благодаря на В. Симеонов за прозорливостта и искреността“ - пише потребител в глобалната информационна мрежа.

„Москали (обидно прозвище по отношение на руснаците и жителите на Москва, употребявано от украинци, белоруси и поляци, б.а.) нищо не правят безплатно. Прикривайки се с т.нар. помощ за българите, те върнаха на Русия южната част на Бесарабия и присъединиха Карс, Ардаган и Батум... Въобще, най-добрият начин да си развалиш отношенията – това е да изискваш любов и благодарност с такава интонация, както това направи патриарх Кирил в София” - коментира друг руснак.

Ето и още няколко коментара от рунета:

„Непонятно е за какъв дявол му трябваше на президента (има се предвид Румен Радев, б.а.) да се среща с тази гнида (руския патриарх, б.а.) и въобще да я пуска в България“.

„Второразредният агент Михайлов учи българите? Това е много по-тежък случай от треторазредния Путин, който учи цялата планета“.

„Подходът на господин Симеонов към Гундяев-Михайлов е абсолютно правилен“.

„Благодаря, че макар и в България, хората имат смелост да назовават черното – черно, а бялото – бяло“.

„Нищо не зная за Валери Симеонов, но в дадения случай той е прав“, „Той просто е казал истината“, „Не зная кой е Валери Симеонов – може би той е грешник, но за това как „подпали“ гундайката (прозвище на патриарх Кирил, произлизащо от неговата светска фамилия – Гундяев, в превод означаваща, човек, който говори под носа си, б.а.), може да му се опростят всички грехове“ – категорични са коментиращите под публикациите в руските електронни медии.

Десант