Христиан Митев: Новата природонаучна експозиция в Бургас е много важна за туризма в региона
19.03.2018г.

Обновеният природонаучен музей в Бургас отвори врати. Очаквано, първите му посетители, бяха деца от бургаските училища.

Те се тълпяха пред модерните витрини, разкриващи пред тях атрактивни образци от минералното богатство и щедрото биоразнообразие на Южното Черноморие.

Особено притегателни както за малките, така и за големите посетители на експозицията се оказаха 3D-моделите в естествен ръст на четирите вида бозайници, срещащи се в Черно море – афалата, муткура, черноморския делфин и тюлена.

В приземния етаж, посветен на минералите, пък вниманието привлича изградена с калцитни друзи диорама, разкриваща как кристалите се образуват и нарастват под земята.

Гост на откриването на реновирания по програма „Красива България” бургаски природонаучен музей бе и депутатът от „Обединени патриоти” Христиан Митев.

„Природонаучните музеи по цял свят са изключително атрактивни туристически обекти. И в Бургаския регион, където туристическият отрасъл е силно развит, наличието на такава модерна природонаучна експозиция е много важно за туризма в морския град. А това, че първите посетители са деца, показва и важната образователна функция на музея за младите хора” - категоричен бе народният представител, който е и председател на Националната контролна комисия на НФСБ.