Валентин Касабов: ВМРО се уплаши от идеята за кръст в Шумен, щели да се дразнят мюсюлманите
Кой плаща на шуменските ”войводи” да саботират идеята за строеж на 33-метров кръст, както и да гласуват заедно с ДПС, пита депутатът от НФСБ
23.03.2018г.

Безобразията в шуменския общински съвет относно решението дали да се изгради 33-метров кръст над Шуменското плато продължават, пише сайтът Флагман.

Предложението за това беше направено от НФСБ след среща между депутата от Обединени патриоти Валентин Касабов и кметът на града Любомир Христов. Кметът постъпи патриотично и силно хареса идеята, като обяви,, че ще направи всичко възможно за бързата й реализация.

Докладната бе внесена в Общинския съвет от областния координатор на партията Наталия Стефанова.

Идеята е 33-метровият кръст да се извиси над Шумен, а нощем да свети. Предвижда се християнският символ да бъде монтиран на най-високата част на Шуменското плато, за да се вижда от всяка една точка, дори и от километри.

ВМРО в Шумен обаче излезе със скандална декларация срещу инициативата, като нарече проектът ”мегаломански” и, че ще трябва и да се строи с пари от мюсюлманите, които живеят в града.

Докладната минава през комисия, на която е станало ясно, че съветниците от ВМРО са съгласни с проекта, но предложили да не се реализира в Шумен.

Депутатът инициатор Валентин Касабов реагира с коментар: „Кой плаща в момента на ВМРО в Шумен, които тръгнаха да обругават тази идея. И защо в навечерието на този светъл християнски празник – Великден?“.

„ВМРО заявиха, че се дразнят мюсюлманите, ами хайде тогава да се върнем под турско робство, когато църквите са били не повече от 50, защото по този начин се дразнят мюсюлманите. Аз им препоръчвам, ако искат да се обрежат, след като явно работят в полза на Турция и ДПС“, каза още Касабов.

Той е категоричен, че проектът има подкрепата на кмета на града Любомир Христов и въпреки ”безродниците” ще бъде реализиран.