Валери Симеонов откри дискусия за въздействието на европейското земеделие върху лова
Конференцията е организирана като част от ежегодната среща на борда на Федерацията на ловните асоциации в Европейския съюз (FАCЕ), която се състои в България за първи път
17.04.2018г.

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на ”Национален фронт за спасение на България” (НФСБ) откри дискусия на тема „Въздействието на европейското земеделие върху лова и опазването на дивата природа”.

Конференцията е организирана като част от ежегодната среща на борда на Федерацията на ловните асоциации в Европейския съюз (FАCЕ), която се състои в България за първи път.

Фокусът на форума е поставен върху Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС и мерките, необходими за подобряването на биологичното разнообразие и в частност на дивечовите запаси в Европа.

Срещата на борда на FАCЕ се състои веднъж годишно в различни държави с цел обсъждане и решаване на наболели проблеми и обмяна на опит между ловните общности в Европа.

Домакин на събитието е Националното ловно-рибарско сдружение – „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ), което чества 120-годишен юбилей от създаването си.