Църквата в Бургас, построена от СКАТ и НФСБ, отбеляза храмовия си празник
06.05.2018г.

В слънчевия и светъл Гергьовден своя храмов празник отбеляза църквата „Св. Георги Победоносец“ в бургаския квартал „Победа“ – първият християнски храм, издигнат в този район на морския град. Той бе съграден в името на Майка България и православната вяра от телевизия СКАТ и партия „Национален фронт за спасение на България“.

Строежът му бе започнат на 26 март 2011 г., като датата за първа копка на благородното начинание не беше избрана случайно. На този ден през 1913 г. се е състояла историческата победа на българската армия над турския аскер, увековечена с превземането на Одринската крепост през Балканската война. Църквата бе осветената тържествено през октомври 2014 г.

В деня на храмовия си празник отец Радослав отслужи света литургия.

Сред дошлите да запалят свещ в този тържествен ден бяха и членове, симпатизанти и представители на ръководството на НФСБ, както и депутати от патриотичната партия.

След светата литургия те се отправиха към Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк в морския град, където сведоха глава пред паметта на смелите воини от Българската армия, която днес чества Деня на храбростта и 140 години от своето създаване.

Венци и цветя в прослава на великия български войник пред мемориала поднесоха зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов, депутатът от патриотичната партия Христиан Митев, областния координатор за Бургаска област на политическата формация Иван Кузманов, общински съветници от групата на патриотите в местния парламент, представители на ПП „Средна европейска класа”, на телевизия СКАТ и сайта „Десант”.