Валери Симеонов: Наборната военна служба е крайно необходима
06.05.2018г.

Българската история е историята на Българската армия и победите на нейното оръжие. Това каза в празничното предаване „За честта и славата на България“ на Радио „Фокус“ председателят на НФСБ Валери Симеонов по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Според него и към настоящия момент има достойни войни, но друг е въпросът, че оборудването на армията не отговаря на съвременните изисквания.

Валери Симеонов посочи, че трябва сериозно да се обсъди структурата на бъдещите разходи за армията и да се акцентира върху въоръжения, които имат възпиращ ефект. „Искам да припомня, че от Националния фронт за спасение на България още 2011 година сме заложили в нашата програма категоричното изискване, условие и необходимост от наличие на ракетни войски в Българската армия“, изтъкна лидерът на НФСБ.

„По този начин може да осъществим възпрепятстващи военни действия срещу многократно по-голяма и по-добре въоръжена армия“, уточни той. „Продължаваме да сме на позицията, 7 години след създаването на партията, че ракетните войски трябва да бъдат възстановени и Българската армия да бъде въоръжена със съвременни ракетни оръжия“, заяви Валери Симеонов.

Според него наборната военна служба е крайно необходима. „Не само за възстановяване на боеспособността на армията, но и заради възпитателния момент, какъвто има тази служба върху младото поколение, което не се възпитава в дисциплина и патриотизъм“, каза Валери Симеонов.