Валери Симеонов получи подкрепата на ГЕРБ и БСП за Закона за хазарта
Заедно с вицепремиера участие в разговорите взе и депутатът от НФСБ и зам.-председател на правната комисия Христиан Митев
11.05.2018г.

„Ако използваме спортната терминология бих определил срещата като среща 3 към 1“. Това заяви вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов след срещата си с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и народни представители.

Заедно с Валери Симеонов участие в разговорите взе и депутатът от НФСБ и зам.-председател на правната комисия Христиан Митев.

ГЕРБ са потвърдили политическата си подкрепа за Закона за хазарта, стана ясно след срещата. По думите на Цветан Цветанов „в момента действително има заразяване на подрастващите и хората с по-нисък социален статус, които се поддават на манипулациите в медиите във връзка с хазартните игри“.

Малко по-късно вицепремиерът Валери Симеонов се срещна и с лидера на БСП Корнелия Нинова и депутати. По време на разговорите те са заявили подкрепа за Закона за хазарта.

Предложението за промени в Закона за устройство на териториите, които касаят схемите за поставяне и премахване на преместваемите обекти, ще се гледа от юристи в рамките на следващите 10 дни, за да се види дали ще получат подкрепа, стана ясно още след срещата с Цветан Цветанов.

Принципна подкрепа на ГЕРБ има за промените в Закона за местните данъци и такси, свързани с апарт хотелите, които в момента извършват туристически услуги, но не плащат данъци, така както се прави от останалите регистрирани според закона хотели.

ГЕРБ няма да подкрепа промените в Закона за здравето, касаещи частичното връщане на тютюнопушенето в заведения за хранене и увеселителни заведения, съобщи Валери Симеонов. По думите на Цветан Цветанов това няма как да стане, след като ГЕРБ са вносители на сега действащия закон, свързан със забрана и приет преди 6 години.

От своя страна Корнелия Нинова е заявила, че депутатите на БСП ще гласуват по съвест за частичното връщане на тютюнопушенето в заведенията.