Депутатите на НФСБ внесоха законопроектите, представени преди ден от Валери Симеонов
11.05.2018г.

Народните представители от НФСБ в групата на ”Обединени патриоти” Валентин Касабов, Борис Ячев и Христиан Митев внесоха в деловодството на Народното събрание днес част от законопроектите, представени преди ден от вицепремиера Валери Симеонов по време на срещите му с председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и БСП.

„Законите са изключително важни и ще доведат до сериозни промени към по-добро в различните сектори”, заяви зам.-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ и депутат от НФСБ Валентин Касабов. По думите на колегата му Борис Ячев изключително важно в случая е, че част от тях са получили политическа подкрепа и от други парламентарни групи.

Припомняме, че по време на срещите с Валери Симеонов от ГЕРБ и БСП заявиха политическата си подкрепа за промените в Закона за хазарта – единия от законопроектите, който беше внесен днес.

„Тези промени са свързани със забрана и на индиректната реклама, както и предвиждат продажбата на талоните за хазартните игри да се извършва единствено на лицензираните за това места”, посочи Христиан Митев.

Вторият внесен от НФСБ законопроект е свързан с промени в Закона за здравето, които касаят частичното връщане на тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечение. Третият законопроект предвижда промени в Закона за устройство на териториите, свързани с т.нар. преместваеми обекти, като регулира по-прецизно схемите за поставянето и премахването им.