Валери Симеонов от Варна: Законът е един и той трябва да се спазва
Ако някой иска цяла нощ да озвучава, за да привлича клиенти, което да е за сметка на останалите почиващи туристи, това няма да бъде допуснато, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ
14.05.2018г.

Въпреки недоволството на собствениците на дискотеки и шумни заведения по Черноморието, от 23,00 до 7,00 часа трябва да се пази тишина. Това каза във Варна вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Заедно с министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова, Валери Симеонов участва в среща във Варна с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за готовността на туристическия сезон.

Вицепремиерът посочи, че не изключва възможността споровете по тази тема със заведенията в комплексите да продължат, но изискването за спазването на ”тихите” часове остава. Контрол ще има и няма да се допуснат нарушения и привличане на клиенти за сметка на почиващите, допълни Симеонов.

Валери Симеонов уточни, че спокойствието на хората, живеещи наоколо не може да бъде заложено срещу печалбата на дискотеките. И в сега действащия закон има пълна забрана за озвучаване на открити площи от 23.00 до 7.00 часа, добави още той.

Във връзка със започналия на място разговор с представители на бизнеса Валери Симеонов каза, че законът трябва да се чете внимателно, включително и наредбите за опазване на обществения ред на съответните общини. Той припомни, че миналата година е имало разминаване в т.нар. „тихи часове“, като някои общини са въвели норма от 24.00 до 8.00 часа.

„Законът е един и той трябва да се спазва, нормите са същите и в бъдещия закон се променят само с един час сутрин, но проблемът не е сутрин, проблемът е през нощта. Ако някой иска цяла нощ да озвучава, за да привлича клиенти, което да е за сметка на останалите почиващи туристи, това няма да бъде допуснато. Ще има недоволни, ще има спор, който ще продължава“, отбеляза вицепремиерът.