Вицепремиерът Симеонов представи законопроектите на НФСБ и пред „Воля“
Заедно с него участие в разговорите взеха народните представители от НФСБ Борис Ячев и Христиан Митев
16.05.2018г.

„Получихме принципно съгласие за представените от нас законопроекти, но предстои да бъдат уточнени и прецизирани отделните текстове“. Това заяви вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов след срещата си с Веселин Марешки и парламентарната група на „Воля“ в Народното събрание днес. Заедно с него участие в разговорите взеха народните представители от НФСБ Борис Ячев и Христиан Митев. Седмица преди това вицепремиерът представи законодателните инициативи на НФСБ пред лидерите на ГЕРБ и БСП Цветан Цветанов и Корнелия Нинова и получи политическата им подкрепа за промените в Закона за хазарта.

По Закона за хазарта принципно от „Воля“ приемат както ограничаването на продажбата на лотарийни билети само на места, изрично лицензирани за това, така и по отношение на пряката и непряката реклама, но тук хората на Веселин Марешки ще имат свои допълнения и предложения, стана ясно от изявлението на Валери Симеонов.

„Колегите от „Воля“ поискаха да се запознаят по-подробно с предложените от нас промени в Закона за устройство на територията, свързани с преместваемите обекти, но по принцип приемат въвеждането на един такъв по-ясен и точен регламент за тези преместваеми обекти“, посочи Валери Симеонов.

„По промените в Закона за местните данъци и такси, свързани с „изсветляването“ на дейността на т.н апарт хотели, които извършват паралелна туристическа дейност – също получихме съгласие. Тук евентуално от „Воля“ ще направят изчисления по отношение на процентите, които ние предлагаме като местен данък“, каза още Валери Симеонов.