Славчо Атанасов укори кмета на Пловдив Иван Тотев за ”умните светофари”
Новите светофари в Пловдив превърнаха движението от затруднено в невъзможно
28.05.2018г.

Новите светофари в Пловдив превърнаха движението от затруднено в невъзможно. Това заяви депутатът от НФСБ и бивш кмет на града Славчо Атанасов.

По думите му трафикът в София вече е много по-спокоен в сравнение с Пловдив. Той припомни, че идеята за въвеждането на интелигентната система за управление на трафика е от неговия кметски мандат, но е изпълнена при управлението на Иван Тотев.

Атанасов посочи, че година след поставянето на новите светофарни уредби, очакванията на пловдивчани за улеснен трафик не са изпълнени. След сигнали от граждани той отправи въпроси, които ще бъдат внесени за разглеждане от групата на Патриотичен фронт в Пловдивския общински съвет.

Те питат дали при проекта за 44 милиона лева навсякъде са монтирани камери, за отчитане на трафика, които да подават сигнал към системата за неговото управление.

Посочват, че секундите за преминаване на кръстовищата не се променят в отделните часове, а ръчно управление на свтофарните уредби няма. И очакват да разберат какви са причините за липсата на зелена вълна.