Занаятчиите потърсиха съдействие от НФСБ за промени в Закона за занаятите
30.05.2018г.

Промени в Закона за занаятите, които да регламентират по-добре дейността на занаятчиите, да изсветлят сектора и увеличат броя на занаятите, поискаха на среща с депутати от НФСБ в Народното събрание днес представители на Занаятчийската камара.

Преди това те са разговаряли по въпроса с вицепремиера Валери Симеонов. В срещата участваха народните представители от НФСБ Борис Ячев, Христиан Митев, Йордан Апостолов и Росен Живков.

„Знаем, че в повечето европейски държави занаятите, причислени към малкия и среден бизнес, са гръбнакът на икономиката, докато у нас, за съжаление, в резултат на погрешна политика и законодателни промени през годините, те сякаш са натикани в ъгъла“, заяви след срещата депутатът от НФСБ Христиан Митев.

По думите на представителите на Занаятчийската камара законът трябва да третира не единствено старите художествени занаяти, а една по-широка икономическа област, със съвременни процеси и дейности.

Дискутирана бе също така и необходимостта от по-добра интеграция между занаятчийското и дуалното обучение.

Народните представители от НФСБ се ангажираха с това срещите с представителите на Занаятчийската камара до продължат, за да се прецизират новите законодателни текстове и в ускорени темпове да се внесат в Народното събрание.