Валери Симеонов: Пет нощни клуба на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат съборени. Незаконни са!
Целият „град на греха“ около ”Какао бийч” в курорта ще бъде изринат, каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ
05.06.2018г.

„Ла Кубанита“, фолк клуб „Thе Оnе“, „Какао бийч“, „Бедруум бийч“ ще бъдат съборени преди разгара на летния сезон. Това обяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов след първата голяма работна среща за взаимодействие между институциите за осъществяване на контрол през летния туристически сезон.

Срещата бе по инициатива на зам. министър-председателя Валери Симеонов. В нея участие взеха всички регионални държавни структури, изпълняващи контролни функции през сезона.

Общо 5 „култови“ заведения около „Какао бийч“, така наречения „град на греха“, са набелязани за събаряне. На територията на курорта техният брой е 11, уточни вицепремиерът.

Нощните клубове са изградени без строителни разрешения, без проекти, маскирани са като преместваеми обекти или молове.

„Да не дава Господ тези огромни метални конструкции да паднат и смачкат 20-30 човека, тогава ще разберете защо съм се „фиксирал“ в тези заведения. Защото те са изцяло извън закона“, коментира Валери Симеонов.

Той добави, че „американските обезшумителни материали“, с които тези дни се похвалиха въпросните заведения пред медиите, няма да им помогне. Процедурата по премахването е задвижена и тя вече е приоритет на министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

Валери Симеонов е подал и още един сигнал в МРРБ – за незаконната бариера пред „Какао бийч“, която е праградила общински път. Там извън закона се прибират по 10 лева на автомобил. Незаконен е и паркингът зад бариерата, каза още Валери Симеонов.

„Не е само проблемът в незпазването на Закона за шума и в часовете, в които е регламентирано, че трябва да има тишина. Основният проблем в курортите е в реда. Решил Маджо, Брендо или каквито са там някакви подобни, и правят каквото си искат. Сякаш законите не важат за тях. Това няма да продължава повече така“, категоричен бе Валери Симеонов.

Десант