Съюзът на патриотичните сили „Защита“ подкрепи ограничаването на шума в заведенията
15.06.2018г.

Ръководството на Съюза на патриотичните сили „Защита“ разпространи своя декларация, в която единодушно подкрепя инициативата и твърдото отстояване на проектозакона за ограничаване на шума в заведенията.

„След години на непоносим звуков терор над населението на крайбрежните населени места и курортни селища и на почиващите български и чуждестранни граждани се появи един достоен и отговорен държавен ръководител, който иска да сложи край на това недопустимо безобразие.

Абсурдно и осъдително е досегашното толерантно поведение на правителствата и органите на местната власт към нарушителите на обществения ред, представляващи 2-3 процента от туристите, които превръщат в тежък кошмар почивката на останалите над 95 процента български и чуждестранни летовници” - това се посочва в документа на патриотичната формация.

В него се изтъква още, че вицепремиерът Валери Симеонов дава убедителен пример как да се отстояват интересите на обществото, а не да се лобира в изгода за мафиотите от туристическия бранш.