Валери Симеонов обвини Тома Белев в разпространяване на фалшиви новини
28.06.2018г.

”Поредната фалшива новина. Явно за ”Зелените” лъжата се е превърнала в начин на живот и основен политически аргумент” - това написа в профила си във ”Фейсбук” вицепремиерът Валери Симеонов.

Повод за тези негови думи стана твърдение на небезизвестният пишман природозащитник Тома Белев, който в сряда привечер качи в своя фейсбук профила лъжата, че Симеонов е отседнал в 5-звезден хотел ”Ритц Карлтън” в Бахрейн.

”Грозно и некоректно е, защото аз и представителите на Министерство на околната среда и водите сме разпределени в среден клас хотели, където нощувките са в определения от държавата лимит за настаняване. По-добре е да обясни къде спи колежката му от ”Зелените”, на чии разноски и чии интереси защитава вече една седмица в Бахрейн? Ние сме тук не да си правим кефа, а да поправяме щетите, нанесени от безобразията на скрити зад фалшиви каузи родни зелени НПО-та, съсипващи предприемачеството и туризма в България” - пише още Валери Симеонов.

​По-късно Тома Белев, след като бе хванат в лъжа от вицепремиера, редактира първоначалния вариант на статуса си и отправи укор към премиера Бойко Борисов, че на ”много хубави места” командировал подчинените си.