НФСБ ще защити дребните търговци и превозвачи на горива
28.06.2018г.

След проведения протест, единствено депутатите от НФСБ откликнаха на проблемите на протестиращите и се срещнаха с тях. Представителите на Национално сдружение на средните и дребни търговци и превозвачи на горива бяха приети в централата на патриотичната партия на столичната ул. „Раковска” 134 от депутатите Валентин Касабов, Христиан Митев, Георги Колев и Йордан Апостолов.

След разговорите, едно стана ясно - НФСБ ще защити дребните собственици на горива. ”Ние, депутатите от НФСБ няма да ви оставим, нещо повече, битката ще я водим заедно и мисля че ще успеем.”, заяви Валентин Касабов по време на срещата.

Йордан Апостолов посочи, че законовата уредба трябва да е съобразена с интересите на всички групи: „Трябва да има законова уредба, но тя трябва да бъде съобразена с интересите на абсолютно всички групи хора - търговци на едро, на дребно, превозвачи - големи, малки, да има база, всеки да си внася полагащите се данъци, никой да не укрива, защото тези пари в крайна сметка влизат в бюджета и се преразпределят”.

След срещата стана ясно, че от Сдружението на дребните търговци на горива ще изготвят предложения за промени, които ще предоставят на депутатите, за да може те да бъдат разгледани и прецезирани преди второто четене на проектозакона в Пленарната зала.

Хората изразиха благодарността си към патриотите и заявиха, че срещата е била изключително полезна за тях. Очаква се след завръщането си в страната и вицепремиерът Валери Симеонов, който застава плътно зад исканията им и ги подкрепя изцяло, да разговаря с представители на Сдружението.