Валери Симеонов започна проверки на шума и в столицата
05.07.2018г.

”Снощи заедно с РЗИ, зам.-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова и членове на политическия ми кабинет започнахме проверки по Закона за шума и в София. Градът, в който законите отстъпват на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри” - оповести в страницата си във ”Фейсбук” вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му, въвеждането на ред по Закона за шума в столицата се оказало детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. ”Никакви проблеми – никъде. Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина” - уточнява Симеонов.

Както обяснява той този феномен, просто собствениците и управителите много добре осъзнавали нарушенията си и още с първото разпореждане спирали озвучаването.

”Започнахме с кастата на „недосегаемите“ по бул. Витоша. Rаffу Bаr & Gеаtо го отнесоха първи – след констативния протокол и незабавното спиране на озвучаването при следващо нарушение ги очаква ЗАПЕЧАТВАНЕ! С първо предупреждение и спиране на музиката бяха номинирани itоshа strееt Bаr&Dinnеr, „БЕКГРАУНД“ и Sоciа Cаfе Bаr & Kitchеn. От снощи еротичен клуб „ФЕТИШ” ще пуска еротична музика само вътре, а не на улицата” - разкрива подробности от акцията вицепремиерът.

Констативни протоколи и разпореждане за спиране на озвучаването са отнесли кафе клуб ”Mеmеntо” и ”Bеаch Bаr” на ул. ”Раковски”. ”Не мога да отрека пълното съдействие на персонала и управителите. За разлика от Черноморието, много от посетителите дойдоха да ме поздравят и дори си направихме снимки” - споделя още Валери Симеонов.

”За десерт си оставихме Студентски град. Както се очакваше, там нарушенията бяха най-драстични, което наложи съставянето на констативни протоколи с незабавно прекратяване на озвучаването в бар-ресторант ”МЕЙСЪНС” и дискотека Jim Bеаm Cub, където гърмеше живо изпълнение на чалга дивата KАI. Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението.

Най-арогантно нарушаваше нощната тишина механа ”Роден край”, раздрусана от мощни чалга ритми. С влизането си спряхме музиката и силно възпалихме мъжката аудитория на претъпканото заведение. При съставянето на констативния протокол, страстите се разгорещиха, но, слава Богу, всичко мина без физически посегателства – оказа се, че голяма група полицаи празнуват професионалния си празник.

Съжалявам, няма как – законът е за всички” - обобщава Валери Симеонов.

Той благодари в поста си за перфектния професионализъм на служителите на РЗИ-София под ръководството на началника Данчо Пенчев – г-н Граматиков, д-р Граматикова, г-жа Крумова и г-жа Сирачка, както и на представителите на МВР-София.

Вицепремиерът използва случая да се обърне към всички, които констатират озвучаване от гореизброените заведения след 23 ч., незабавно да сигнализират на денонощния телефон за шума 02 940 30 03, за да се приложи закона в неговата сила – а именно, да бъдат запечатани и дейността им да бъде прекратена.

Защото здравето е по-важно от печалбите!