Дали Кабинетът остава в този формат ще стане ясно в неделя
02.09.2018г.

Най-рано в неделя следобед ще стане ясно дали Кабинетът остава в този състав или НФСБ ще излезе в опозиция.

Напрежението в залата, в която тече започналото в 18:30 ч. разширено заседание на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, расте. След кратка почивка в 22:00 ч. членовете от централното ръководство на партията, депутатите и регионалните координатори, по настояване на лидера Валери Симеонов, продължиха дебатите.

Споровете вътре продължават, някои от изказванията са на двата полюса – от оставане в този формат на правителството, за да не се дава преднина на БСП, ДПС и соросоидните организации, подклаждащи платени протести из страната, до незабавно напускане и преминаване в опозиция, за да се покаже твърдост, когато трябва да се спазват принципи. Това е заявил пред ”Флагман” по време на почивката един от депутатите на патриотичната формация.

Участниците в заседанието в Слънчев бряг казаха още, че то ще продължи и утре, защото НИК щял да излезе с решения, които черно на бяло да представи за гласуване пред Националния политически съвет.

В залата са разглеждани и проекти за закони, които предстои да минат през септември и октомври през пленарна зала в НС.

Отношението на коалиционните партньори не само от ГЕРБ, но и от АТАКА и ВМРО към предложенията на НФСБ също били от изключителна важност, за да се случат реални промени в държавата.