НФСБ и СЕК отбелязоха 133 години от Съединението на България
Патриотите припомниха думите на Стефан Стамболов ”Съединението прави силата, а силата ражда Независимостта”
06.09.2018г.

Патриотите от НФСБ и СЕК в Бургас отбелязаха 133 години от Съединението на България. През 1885 година борбеният български народ отхвърля една несправедливост, наложена от Великите Сили през 1878 година. Днес, пред подвига на героите се преклониха народните представители от НФСБ Християн Митев, Валентин Касабов и Георги Колев.

Ние трябва да си спомним това, което са направили нашите предци преди 133 г., успявайки да свържат откъснатото тогава от Княжество България Източна Румелия, да я обединят с княжеството, като така успяват да направят един почти безкръвен и мирен преход към съединение на двете части на България, каза народният представител от НФСБ Христиан Митев.

Патриотите от групата на НФСБ и СЕК, журналисти от телевизия СКАТ и сайта Десант поднесоха цветя и венци пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк пред Военния клуб в града.

Именно в този ден трябва да си спомним, че България е една, българите сме едни, и обединението е това, което ще даде тласък и надежда за бъдещето. Така че честит празник и от тук нататък да си спомним дедите ни и онова, което направиха, за да може да предадем тази искра за в бъдеще на нашите поколения, каза депутатът и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов.

Празникът на бургазлии честити и народният представител Георги Колев.

Сред симпатизантите на най- патриотичната партия бе и народната певица Милка Андреева. На този ден тя призова българския народ да бъде обединен.

Патриотите припомниха думите на Стефан Стамболов ”Съединението прави силата, а силата ражда Независимостта” и призоваха българите да не забравят славната ни история.