Вицепремиерът Валери Симеонов и депутатите от НФСБ се поклониха пред паметта на героите от Добричката епопея
Основното честване се състоя пред паметника на ген. Иван Колев в Добрич
08.09.2018г.

Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт за спасение на България се включиха в отбелязването на 102-та годишнина от Добричката епопея, което се състоя днес пред паметника на ген. Иван Колев в Добрич. Те се поклониха пред паметта на героите от паметните събития между 5 и 7 септември 1916 г.

На днешния ден преди 102 години се води най-ожесточената битка край Добрич, благодарение на която не се допуска повторна окупация от румънските, руски и сръбски войски.

Името на ген. Иван Колев остава записано със златни букви в българската история като част от тази Добричка епопея. Един от големите български пълководци, наричан „Освободителят на Добруджа“, той предвожда българската конница, която разгромява опитващите се да превземат града и надвишаващи я по численост съюзени руски, румънски и сръбски части.

По-късно пред мемориала в село Козлодуйци вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от НФСБ взеха участие във възпоминанието в памет на загиналите воини от 35 Врачански пехотен полк. Слово произнесе вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който участва с лично дарение за изграждането на този мемориал през миналата година.