Валери Симеонов: Основната ни задача е да се подобри качеството на здравеопазването у нас
Това каза заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика и лидер на НФСБ по време на Национална кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването
26.09.2018г.

Основната ни задача е да се подобри качеството на здравеопазването у нас и да се повиши удовлетвореността на хората. Това каза заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на Национална кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването, предаде „Фокус“.

Вицепремиерът припомни, че коалиционното правителство е заложило в програмата си промяна на здравно-осигурителния модел, реформа в здравеопазването и демонополизация на здравната каса.

”Всичко това не е самоцел. Основната задача е да се подобри качеството на здравеопазването в България, да се засили и прецизира контролът върху изразходваните средства и като цяло да се повиши удовлетвореността на хората, пациентите от работата на здравната система”, заяви Симеонов.

Според него е изключително важно да се обсъди състоянието на здравната система в България, както и евентуалните промени, които би трябвало да бъдат реализирани.

„Вярвам, че днес в тази дискусия ще се предложат алтернативи и ще се приемат най-добрите решения за българското здравеопазване. И най-вече ще се постигне един консенсус, който ще даде зелена светлина продължаващите реформи в здравеопазването“, каза Симеонов.