НФСБ проведе отчетно-изборно събрание в Люляково
Жителите на населеното се оплакаха от лошото състояние на читалищната сграда
02.10.2018г.

Сградата на читалище „Просвета – 1929“ в Люляково е в много тежко състояние. Културата институция отсега се готви за своята 90-годишнина, която ще отбележи през 919 г., но има опасност да няма къде да я отпразнува. Голяма част от помещенията в читалището са неизползваеми.

Това стана ясно по време на отчетно-изборно събрание на местната структура на ПП „Национален фронт за спасение на България“. На срещата с актива и симпатизантите на НФСБ присъстваха народният представител Христиан Митев, областният координатор на партията Иван Кузманов и общинският съветник от групата на патриотите в Бургас Ивайло Вагенщайн.

С проблема на читалището се ангажира Христиан Митев, който на 2 октомври направи официално допитване до областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

„Според секретаря на читалището сградата е публична държавна собственост, което се потвърждава и от отказа на община Руен да отдели средства за неотложен ремонт, тъй като имотът не е общинска собственост. Читалището не разполага с финансов ресурс дори за най-неотложните ремонти.

С оглед изложеното моля да ме уведомите държавна собственост ли е сградата на НЧ „Просвета – 1929“ и ако това е така, каква е възможността за извършване на най-неотложните ремонтни дейности на читалищната сграда“, се казва в текста на писмото, подписано от депутата Христиан Митев.

По време на срещата в Люляково в редиците на НФСБ се включиха нови членове. Те избраха за свой председател на местната структура Димитър Иванов.