Жителите на сунгурларското село Подвис се обърнаха към НФСБ за помощ
Българите се оплакват, че са жертва на дискриминация при доставянето на дърва за огрев
02.10.2018г.

Българските жители в сунгурларското село Подвис се оплакват, че са жертва на дискриминация при доставянето на дърва за огрев. Хората платили за дървата още преди юли, а крайният срок за изпълнение на доставката е 31 октомври.

Въпреки, че срокът все още не е изтекъл, местното население е притеснено, че в други селища в община Сунгурларе, където преобладава мюсюлманско население, дървата за огрев отдавна са доставени, но не и в Подвис.

Това бе един от най-сериозните проблеми, които хората поставиха пред народния представител от „Национален фронт за спасение на България“ Христиан Митев и областния координатор на партията Иван Кузманов. Двамата присъстваха на среща с членовете и симпатизантите на НФСБ в Подвис.

По време на разговорите местните хора се оплакаха и от общинската сметопочистваща фирма. Казаните за боклук били прекалено малко на брой, а отпадъците се извозвали нарядко, без никакъв график.

Депутатът Христиан Митев направи официално запитване до кмета на община Сунгурларе Васил Панделиев (избран с гласовете на ДПС).

В писмото си народният представител настоява да бъде уведомен в най-кратък срок в писмена форма, кога ще бъдат доставени дървата за огрев на жителите на село Подвис, които са платени преди близо 3 месеца, както и в останалите населени места на територията на общината, където това не е сторено. Както и какви действия ще бъдат предприети за увеличаване на броя на съдовете за сметосъбиране и създаване на адекватен график за сметоизвозване.

По време на събранието членовете на НФСБ избраха за председател на местната структура Галина Тодорова, а за секретар на организацията – Чанко Чанев.