Фермери се срещнаха с депутатите на НФСБ
Хората от бранша поставиха въпроса за това европейските средства и субсидирането да достигат повече до средните и дребни производители, а не единствено до големите стопанства
04.10.2018г.

Представители на Националното обединение на младите фермери в България се срещнаха се депутатите на Националния фронт за спасение на България. На разговорите в народното събрание присъстваха народните представители Валентин Касабов, Йордан Апостолов, Христиан Митев, Петър Петров, Росен Живков и Георги Колев, както и координаторът на НФСБ за София и София-област Венера Тодорова.

Фермерите поставиха въпроса за това европейските средства и субсидирането да достигат повече до средните и дребни производители, а не единствено до големите стопанства. Те се ангажираха да представят пред депутатите от НФСБ приоритетите и проблемите си, така ече те да доведат до необходимите законодателни промени.

По време на срещата стана ясно, че по време на Зелената седмица в Берлин през месец февуруари българнският розов домат е предизвикал изключителен интерес сред изложители и гости. Оттогава е стартирала процедура по официалното регистриране на наименованието ”български розов домат”.