Общинският съветник от НФСБ в Пловдив Костадин Гаров с позиция против събарянето на Бетонния мост
Предложението мостът да бъде разширен и да бъдат изградени връзки към Централна гара, според него е по-разумно
05.10.2018г.

Идеята да бъде премахнат съществуващият Бетонен мост и да се изгради тунел под Централна гара в Пловдив е неразумна. Това заяви общинският съветник от ПП „Национален фронт за спасение на българия“ и координатор на партията за града Костадин Гаров.

Още по-неприемливо е след задължителните отчуждителни процедури, обжалвания, крайни срокове и евентуални протести, да се разкопае Централна градска част. Отсега е ясно, че ремонтът ще продължава с години, а половината Пловдив ще бъде блокиран, убеден е Гаров.

„И, то, при условие, че не е ясно до кога мярката за финансиране ще бъде отворена и дали изобщо ще успеем да влезем в срока за усвояване на средствата. На практика може да се окаже, че сме без мост с дупка в ЦГЧ и без финансиране, а всъщото време да оставим най-големия район в град Пловдив с две входно-изходни артерии (надлез Родопи и Коматевски възел)“, казва още общинският съветник.

Един от най-сериозните проблеми, според него е този, че пловдивчани, живеещи в район Южен, за „по-бързо“ ще трябва да минават през община Родопи.

Освен всичко друго, оказва се, че Община Пловдив ще трябва да заплати разходите по преместването на главния колектор, които разходи може да се окажат по-голямата част от стойността на проекта.

„Много по-практично, бързо и в пъти по-евтино ще бъде подмяната на Бетонния мост с четири лентов мост и с връзки към посока Централна гара. За какъвто се оказа, че има и готов проект. Убеден съм, че правилното решение за пловдивчани е разширението на Бетонния мост с връзки и към Централна гара“, казва още Костадин Гаров.