Народните представители от НФСБ се срещнаха с ръководството на Българския лекарски съюз
Обсъдени бяха новите предложения за здравно осигуряване и други въпроси от реформирането на системата
18.10.2018г.

Депутатите от Националния фронт за спасение на България, заедно с техни колеги от „Обединени патриоти“, се срещнаха в Народното събрание днес с ръководството на Българския лекарски съюз. Обсъдени бяха както новите предложения за здравно осигуряване, така и други въпроси от реформирането на системата.

„Има сериозно съвпадение между визията на БЛС и нашата програма – на НФСБ като част от „Обединени патриоти“ и на управляващата коалиция“, заяви след срещата зам.-председателят на здравната парламентарна комисия и депутат от НФСБ Георги Колев.

От Лекарския съюз са изразили подкрепа за една от тезите, залегнали в програмата на НФСБ – тази за ранната диагностика. Това, по мнението на участниците в срещата, ще излезе по-евтино като процес и за Здравната каса, и за пациентите, и ще подобри лечебния процес.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров нарече разговорите с народните представители от „Обединени патриоти“ конструктивни.

По думите му в Лекарския съюз гледат на предложенията за реформа в здравното осигуряване – въпрос, също обсъден на срещата, като на старт на разговорите за оптимизация на здравната система у нас.