Валери Симеонов призова организаторите на контрапротеста в негова подкрепа да не излизат утре
Не искам на уличния натиск, от който е потърпевша цяла София през последните месеци, да се отговаря със същия дестабилизиращ държавата почин, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ
23.10.2018г.

Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите - чувствам се достатъчно уверен. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в изявление в Министерски съвет преди минути. На извънреден брифинг той благодари на всички организации и сдружения, които организираха мининг в негова подкрепа, насрочен за утре, 24 октомври, от 10,00 ч.

В протеста участие бяха заявили Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, с председател Иван Кашилски, Национално гражданско сдружение ”Българска домашна ракия”, с председател Андон Андонов, Националното обединение на младите фермери в България, асоциациите „Да останат хора в България“ и „Здравословно хранене на децата“, асоциация на автомобилистите в страната, работодателските организации и мн. др., които продължават да изпращат писма за подкрепа на Валери Сиемеонов.

Вицепремиерът благодари на всички тях и ги призова да не излизат утре. Не искам на уличния натиск, от който сме потърпевши всички ние през последните месеци, да се отговаря със същия почин.

”Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, заяви още Сименов.

Вицепремиерът посочи, че всичко това е свързано с промяна на движението. „Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, допълни още вицепремиерът.

Той потвърди, че е готов да подаде оставка, ако тя бъде поискана от двамата му партньори в малката коалиция на Обединени патриоти. Лидерите на трите парти НФСБ, ВМРО и Атака се събират на коалиционен съвет в 16,00 часа. Имайте търпение дотогава, призова присъстващие медии Валери Симеонов.

„Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Ще продължавам да казвам истината и занапред“, каза той.

По време на брифинга Валери Симеонов разобличи фалшива информация за ”изявление”, направено от неговия син и разпространена от два сайта. Заявявам, че това не отговаря на истината, категоричен е вицепремиерът. Той добави, че е предприел стъпки за издирване на собствениците на въпросните ”сайтове”, които да си понесат съдебната отговорност.