В навечерието на Деня на народните будители: Читалището в с. Горица получи дарение от книги
Сред дарителите са областният координатор на НФСБ в Бургас Иван Кузманов и Марияна Лефтерова- секретар на партийна организация „Братя Миладинови“ в Бургас, а част от томовете са от техните лични библиотеки
31.10.2018г.

В навечерието на Деня на народните будители патриоти от “Национален фронт за спасение на България“ дариха над 70 книги на читалище „Пробуда“ в поморийското село Горица.

Голяма част от заглавията са детска и юношеска литература, която се изучава в основните и средните училища. Не липсват книги и за по-възрастните читатели.

Сред дарителите са областният координатор на НФСБ в Бургас Иван Кузманов и Марияна Лефтерова- секретар на партийна организация „Братя Миладинови“ в Бургас, а част от томовете са от техните лични библиотеки.

Местни деца и възрастни посещават редовно читалището, за да се прочетата интересна книга или да си вземат учебно пособие. Записаните като абонати са 150 души от общо 800 жители в селото. Книгите са добре дошли за ръководството на читалището. От там споделят, че отдавна не са получавали нови заглавия за читалищната библиотеката.

Този благотворителен жест не е първи от страна на патриотите от НФСБ. Той също така е начин за отбелязване на светлия духовен празнк – Деня на народните будители, пренебрегван през последните години поради все по-натрапчиво навлизащите в България чуждоезични празници.

На първи ноември ще отдадем почит на народните будители- книжовници, просветители и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.