Валери Симеонов за промените в ИК, искани от ГЕРБ: Това е угаждане на нарушителите!
Категорично не подкрепям предложението на ГЕРБ да се оповестяват социологически проучвания в изборния ден, каза лидерът на НФСБ
16.01.2019г.

Лидерът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов се обяви категорично против идеята на ГЕРБ да отпадне забраната за оповестяването на резултати от социологически проучвания в изборния ден. Според него по този начин ще се промени законът, за да се угоди на нарушителите.

В мотивите си за промяната в Изборния кодекс депутатите от ГЕРБ посочват, че има много сигнали до ЦИК, че забраната се нарушава ”под формата на алегорични образи на предмети, животни, населени места и други”.

Забраната електронни медии да нямат право да публикуват социологически данни в реално време пораждала и неравнопоставеност между тях и социалните мрежи, които публикуват данните.

”Категорично не подкрепям предложението на ГЕРБ да се оповестяват социологически проучвания в изборния ден. Едно такова предложение означава ”Дайте да променим закона, за да угодим на нарушителите”. По тази логика трябва да направим закон, който ако има много убийства, да ги оправдава”, коментира Валери Симеонов.

Според него СЕМ не си изпълнява задълженията, но това не означава, че не трябва да се налагат санкции.

”След като СЕМ не може да си свърши работата, нека по-добре променим закона в тази посока, те да носят отговорност за това, че не си вършат работата”, допълни Симеонов.