Валери Симеонов за казуса ”Пирин”: Още една такава ”победа” и България може да я няма
В случая с втория лифт в ски зоната на Банско ние зачеркнахме един цял регион, коментира лидерът на НФСБ
17.01.2019г.

Още няколко такива победи и България може да я няма. Страната ни е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдозащитниците на природата. Те нито водят до опазване на природата, нито подпомагат развитието на регионалната икономика.

Това коментира лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов пред БНТ тази сутрин относно решението на ВАС, което отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк ”Пирин”

„В случая с втория лифт в ски зоната на Банско ние зачеркнахме един цял регион. Сега той е лишен от този най-лесен и достъпен източник на доходи - туризма.

Трябва да се промени Закона за горите, който е направен под под масирания диктат на тази група на Тома Белев, но поради нестабилната политическа обстановка са допуснати тези текстове и те ограничават изцяло планинския туризъм в България”, добави Валери Симеонов.

Той заяви, че ще продължи да внася предложения за промяна в закона: „Тези, които си мислят, че са постигнали великата победа с този изтъркан зелен плакат („Спасете Пирин“, б.р.), малко са подранили с еуфорията.”