Търговци на горива благодарят на Валери Симеонов
Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива посочва лидерът на НФСБ като различният политик, който се опитва да ”води заслепените депутати с финикийски знаци като самуилови войничета”
01.02.2019г.

Българският парламент сътвори поредния законодателен шедьовър. Така от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива иронично коментират вчерашното гласуване на второ четене на отлагането на Закона за горивата.

Според организацията мнозинството е успяло да бламира собственото си правителство, което предлагаше да се отложи влизането в сила на Закона за горивата с шест месеца.

От сдружението определят като ”козметични” гласуваните промени по отделни членове на Закона след окончателното отлагане на наредбата за неговото прилагане.

На широката публика ѝ стана ясно, че този Закон няма да бори ”сивата” икономика, така както тръбяха неговите вносители, а ще помага на едрия капитал, ще лобира за него, за да може да важи правилото ”Богатите стават по-богати, а бедните по-бедни”, посочва се в позицията на организацията.

Според сдружението вече ясно се е очертал силуетът на другата държава, която ще подрежда фигурите на шахматната дъска, сменяйки министри и премиери.

”Мафията си има държава!”, отсичат от сдружението.

Те посочват Валери Симеонов като единственото позитивно нещо в тази ситуация. Според сдружението той е различният политик, който се е опитвал да ”води заслепените депутати с финикийски знаци като самуилови войничета”. Те обаче така и не го чуха, посочват от организацията и упрекват, че депутатите са насочили народа към поредната пропаст.

”Преди да паднем в бездънната яма, изкопана от поредния лобистки закон, искаме да кажем: Валери, благодарим ти!”, завършва в позицията на сдружението председателят Иван Кашилски.