И организациите на НФСБ в София и Югозападна България номинираха Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите
19.02.2019г.

Организациите на НФСБ в София-град, София-област, Кюстендил и Благоевград са номинирали лидера на патриотичната формация Валери Симеонов за водач на листата на предстоящите евроизбори на областна пресконференция, проведена днес в София.

Това съобщи зам.-председателят на НФСБ и народен представител Борис Ячев на пресконференция в централата на НФСБ. Участие в брифинга взеха и народният представител от НФСБ Георги Колев, както и координаторът на партията за Западна България Венера Тодорова.

Припомняме, че организациите в Бургас, Пловдив и Варна вече издигнаха Валери Симеонов за лидерското място за евровота.

„Валери Симеонов е нашето предложение за водач на листата, без значение дали ще участваме самостоятелно, или в коалиционна форма“, посочи Борис Ячев. Той уточни, че първоначално са водени разговори във формат НФСБ-ВМРО, поради отсъствието на „Атака“ от няколко коалиционни съвета. Но от месец тези разговори са спрели.

„В същото време се наблюдава как нашите партньори от ВМРО издигат Ангел Джамбазки, от „Атака“ говорят за други коалиции. Нашите структури с тревога наблюдават тези самостоятелни изяви и от тях дойде решението ние да излезем с тази кандидатура. Ако се стигне до възобновяване на разговорите в „Обединени патриоти“, това ще е нашето предложение за коалиционна листа“, подчерта отново зам.-председателят на НФСБ.

Той уточни, че все пак до този момент, въпреки спрените разговори в патриотичната коалиция, разговори с други политически сили, извън нея, не са водени от коректност.

От структурите са посочили като мотив сериозния външнополитически опит на Валери Симеонов. „Хората подчертаха работата му в посока на възродените контакти с българските общности извън граница и подетата от Валери Симеонов защита на техните права“, съобщи Борис Ячев.

Изтъкната е и работата на Симеонов като вицепремиер в посока подпомагане на българския бизнес. Сериозно оценена е и работата му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа по време на 43-ото Народно събрание.

Като много сериозен мотив структурите са изтъкнали факта, че само една лидерска кандидатура, каквато е кандидатурата на Валери Симеонов, би активизирала в максимална степен патриотичния вот у нас.