Граждански сдружения подкрепиха Валери Симеонов за водач на листа на евроизборите
Зад кандидатурата на лидера на НФСБ застанаха Национално сдружение „Българската домашна ракия“, Национална асоциация „Българско Черноморие“, Национално сдружение „Защита собствениците на имоти“ и Сдружение „Обединен селски район“
28.02.2019г.

Граждански и професионални сдружения подкрепиха днес номинацията на Валери Симеонов за водач на листа за предстоящите евроизбори. Зад кандидатурата на лидера на НФСБ застанаха Национално сдружение „Българската домашна ракия“, Национална асоциация „Българско Черноморие“, Национално сдружение „Защита собствениците на имоти“ и Сдружение „Обединен селски район“.

“Като вицепремиер той се ангажира изключително много с проблемите на Българското Черноморие. Нещо повече – Валери Симеонов беше единственият политик, който застана срещу двойните стандарти и потърси справедливост, въвеждайки ред – както за шума, така и за плажовете, и устройството на териториите“, заяви председателят на УС на Национална асоциация „Българско Черноморие“ Димитър Канариев.

По думите му Валери Симеонов е политикът, който ясно и последователно е показал с действия, че подкрепя малкия и среден бизнес, малките и средни собственици на имоти.

„Водейки се от това, че „По делата ще ги познаем“, ние смятаме, че г-н Симеонов ще продължи да работи така и в Европейския парламент - срещу двойните стандарти, какъвто беше случаят с пакта за мобилност“, заяви още Димитър Канариев.

„Подкрепяме номинацията на Валери Симеонов, защото той показа с действия, че във всяка една ситуация защитава българския национален интерес – изграждането на оградата по границата с Турция е само един от примерите. Всички видяхме как това ограничи до минимум притока на нелегални имигранти“, посочи председателят на УС на Националното сдружение „Българската домашна ракия“ Андон Андонов.

По думите му защитата на правата и интересите на българските общности зад граница е следващият им аргумент, защото Валери Симеонов е човекът, ангажирал се сериозно със защита на правата на нашите сънародници в Западните покрайнини и Украйна.

Андон Андонов беше категоричен, че лидерът на НФСБ е показал с действия как може и трябва да се защитава средния и малък бизнес в България. Той припомни и факта, че Валери Симеонов е положил сериозни усилия цената на тока да не се повишава и вече няколко години това не се допуска.

„Затова смятаме, че той трябва да отиде в Брюксел, за да продължи да защитава българските национални интереси“, заключи Андон Андонов.

Здравко Младенов от Национално сдружение „Защита собствениците на имоти“ също заяви подкрепата на сдружението за Валери Симеонов като водач на листа на предстоящите евроизбори, защото той е показал, че е политик, който реално е доказал, че помага на хората.