НФСБ: Не рушете трудно съграденото единство на патриотичния фронт
01.03.2019г.

Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, отстоявайки убеждението, че заедно сме по-силни, останахме изненадани от неочакваното решение на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент.

През последните два месеца водим двустранни преговори с ВМРО за съвместно явяване на изборите за Европейски парламент. За съжаление, с решение на ръководството на ВМРО тези разговори бяха прекратени едностранно, без предизвестие.

Водени от дълга си към нашите избиратели и желанието да бъдем единни в името на бъдещето на България, ние за пореден път подаваме ръка на партньора ни ВМРО. Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме заедно в българския Парламент не трябва да бъдат жертвани заради лични интереси и тяснопартийни егоизъм и амбиции.

Нека припомним, че именно НФСБ беше в основата на нашето обединение още през 2014 година, както и в днешното 44 Народно събрание. Точно в името на това единение НФСБ извърши саможертва и оттегли своята кандидатура на президентските избори през 2016 г., отстъпвайки на колегите от ВМРО и „Атака“ президентското и вицепрезидентското място. Това донесе и най-високия успех за патриотичното обединение в цялата история на България.

Затова, призоваваме нашите съмишленици от ВМРО да променят своето решение за самостоятелно явяване на евроизборите и да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България!

Убедени сме, че единението ни прави по-силни!

НИК на ПП НФСБ:

Валери Симеонов

Валентин Касабов

Данчо Хаджиев

Борис Ячев