Патриотите от НФСБ отбелязоха Освобождението на България от турско робство
Да помним, че свободата ни не е дадена даром, а е извоювана, за нея са се жертвали най-свидните чеда на България
03.03.2019г.

Членове и симпатизанти на Национален фронт за спасение на България от цялата страна се включиха в честванията на 141-годишнината от освобождението на България от турско робство.

На скъпата за всеки българин дата – Трети март, активисти и съмишленици на родолюбивата партия поднесоха венци и цветя на Паметника на опълченеца в София. Сред тях бе заместник-председателят на НФСБ и управител на телевизия СКАТ Данчо Хаджиев.

„Като се поздравяваме с националния празник, изпитвайки чувството на национална гордост, че сме българи и живеем в държава България – най-старата държава, запазила името си повече от 1300 години, даваме си равносметка, че и загубата на българската държавност, падането под турско робство и възстановяването на третата българска държава, идват след загубата на много български животи и с много кръв. За това трябва да пазим българската свобода и българската държава и винаги да си отговаряме на въпроса „Какво аз съм дал на България?“, а не да недоволстваме, че държавата не полага достатъчно грижи за нас“, заяви Данчо Хаджиев.

На 3 март, националния празник на България, всички ние трябва да помним историята и нейните герои и с делата си да бъдем техни достойни потомци. Да помним, че свободата ни не е дадена даром, а е извоювана, за нея са се жертвали най-свидните чеда на България, подчертаха родолюбците от НФСБ в столицата.

Журналисти от телевизия СКАТ и сайта Десант, представители на Националния фронт и Средна европейска класа се събраха и в Бургас, за да поднесат венци и цветя на паметника в Приморския парк, издигнат на мястото, където се е намирал руският военен лазарет по време на Руско-турската освободителна война. Към патриотите се присъединиха и десетки жители на морския град.

Да почетат светлата дата тук бяха заместник-председателят на НФСБ и депутат от Обединените патриоти Валентин Касабов, народният представител Христиан Митев, общинският съветник Милен Ненчев, областният координатор на Националния фронт Иван Кузманов, лидерът на партия СЕК Георги Манев.

На този ден отдаваме своята почит към геройското дело на българските опълченци, към нашите герои като Васил Левски, Христо Ботев, припомни Валентин Касабов.

„Преди 141 години България сложи край на робството - 500 години мъки, кръв и много малки надежди за свободен живот. Трябва обаче да се върнем назад в историята и да видим онези светли образи на нашите деди, които си дадоха кръвта, които оставиха костите си на свещената български земя , за да пребъде българският народ. И ако трябва сега да се върнем в миналото и да направим равносметката, то мисля, че нашето поколение е длъжно да спазва заветите на тези наши герои, да пазим светлината на българския дух, който ни води към свободата и бъднините. За съжаление, все още има българи, у които огънят в душата тлее, които забравят, че свободата е нещо велико, а не даденост. Тази светлина, която Бог ни даде, не трябва да я забравяме, длъжни сме да я предадем на децата ни, за да я има България“, каза пред паметника народният представител.

Сред симпатизантите на НФСБ бе и известната и обичана от поколения българи странджанска народна певица Милка Андреева. „Трети март е празник на всички празници, защото без него България нямаше да я има на картата“, каза тя.

„Свободата не е даденост. Свободата трябва всеки ден да се извоюва и отстоява, така както е с обичта към любимия човек“, добави лидерът на СЕК Георги Манев.