Борис Ячев се включи в честването на 100-годишнината от края на Първата световна война
В Пловдив бе открит барелеф на 28-я президент на САЩ Удроу Уилсън, защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора от Ньой
23.04.2019г.

Зам.-председателят на НФСБ и народен представител Борис Ячев се включи в честването на 100-годишнината от края на първата световна война. То бе организирано от Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ в Пловдив.

По този повод днес в града на тепетата бе открит барелеф, монтиран върху сградата на Тракийското дружество, на 28-я президент на САЩ Удроу Уилсън – защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора от Ньой.

По време на честването народният представител от НФСБ Борис Ячев бе до посланика на САЩ у нас – Н. Пр. Ерик Рубин, който откри барелефа, и до председателя на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ – ген. Нонка Матова.

Гости и домакини разгледаха заедно изложбата, обиколила Централна Европа – „100 години от Първата световна война“, с куратор Иво Хаджимишев.

Те се включиха и в дискусионна кръгла маса на тема „Ролята на президент Уилсън за бъдещето на България, съобразно Ньойския мирен договор“, модератор на която е проф. Григор Велев.