Българските евродепутати трябва да следят нещата в зародиш, а не да скачат при свършен факт
Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори на въпроса на Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице”
10.05.2019г.

„Искам да стана български евродепутат, не евродепутат”. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори на въпроса на Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице” по Bt тази вечер.

„Аз съм човек на действието, мисля, че съм го доказал. И като такъв мога да бъда полезен в Европейския парламент”, добави Валери Симеонов. Той е водач на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска класа)”, която се явява с №1 в бюлетината на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент.

Валери Симеонов беше категоричен, че българските представители в ЕП трябва да следят нещата в зародиш, а не да скачат при свършен факт. И трябва да търсят съмишленици сред останалите държави – най-вече сред източноевропейските, като Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, Полша.

„Например, както преди четири години никой не говореше за пакета „Мобилност”, сега никой не говори за минималните нива на преките данъци, които се опитват да наложат Франция и Германия.

В момента само косвените данъци са регламентирани от Европейския съюз. А когато става въпрос за преките данъци – това са „Данък общ доход”, дивидентите? Там България е определила 10 %.

Но Франция и Германия искат до определят един минимум, който да е по-висок. А това в никакъв случай не прави България конкурентноспособна, нито пък съдейства за развитието на българската икономика. На това трябва да се противопоставим. То се подготвя в момента. Трябва да бъдем изключително внимателни”, посочи Валери Симеонов.

Подчертавайки, че слоганът на коалицията е „Вместо думи – действия”, той припомни свършеното от него като вицепремиер и депутат, и от останалите народни представители в НФСБ като осигуряването на тишина и спокойствие по българските курорти, борбата за Банско, защитата на дребния и средния бизнес и други.

„Казвам това, защото съм убеден, че когато един човек се представя пред избирателите си – той трябва да го направи със свършеното, а не с думичката „ще”, заяви Валери Симеонов.