Валери Симеонов: Нашите представител в ЕП трябва да питат и да контролират
14.05.2019г.

В Европейския парламент трябва да бъдат избрани български представители, които вършат работа. А „Национален фронт за спасение на България” е партията, която доказа, че работи, вместо да говори.

Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов, на срещи с жители на Ловеч и Троян, състояла се на 13 май.

Верен на слогана на коалицията „Вместо думи – действия”, той посочи свършеното от него като вицепремиер и народен представител, както и от останалите депутати на НФСБ и подчерта, че така ще се работи и в Европейския парламент.

Валери Симеонов припомни, че именно той като вицепремиер и НФСБ са започнали радикалната реформа в системата на ТЕЛК и са нанесли сериозен удар върху фалшивите ТЕЛК-ови решения. Още преди повече от 5 години НФСБ постави в политическата си програма ликвидирането на фалшивите ТЕЛК-ове, с които мними инвалиди, най-вече от малцинствен произход, източват системата.

В последните няколко месеца това, което видяхме, арестите в няколко селища, показаха, че сте прав, подкрепиха Валери Симеонов присъстващи на срещата.

„Ние бяхме и хората, които спасихме два поредни туристически сезона – през 2017 и през 2018 г., като облекчихме режима за достъп на наши сънародници от Украйна и Молдова на трудовия пазар у нас”, припомни Валери Симеонов.

По думите му, е бил създаден такъв административен ред, че нашите сънародници от тези страни да могат в рамките на 7 дни да получат трудова виза за сезонна работа до 90 дни. В резултат на това само през 2018 г. 8 хиляди души са работели по Черноморието, подсигурявайки туристическия сезон.

Нещо повече, НФСБ и Валери Симеонов като вицепремиер за първи път за последните 30 години изградиха реална връзка с нашите сънародници зад граница и показаха, че българската държава е с тях.

„България сама трябва да решава своите проблеми. Възможностите за страната ни се свеждат до активността на българските представители в Европейския парламент, до това българските представители да информират своевременно българите, а не в 12 без 5 да става ясно какво се случва”, подчерта Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че българските представители в ЕП трябва да следят нещата в зародиш, а не да скачат при свършен факт.

„Например, както преди четири години никой не говореше за пакета „Мобилност” , сега никой не говори за минималните нива на преките данъци, които се опитват да наложат Франция и Германия. В момента само косвените данъци са регламентирани от Европейския съюз. А когато става въпрос за преките данъци – това са „Данък общ доход”, дивидентите? Там България е определила 10 %. Но Франция и Германия искат до определят един минимум, който да е по-висок. А това в никакъв случай не прави България конкурентноспособна, нито пък съдейства за развитието на българската икономика. На това трябва да се противопоставим. То се подготвя в момента. Трябва да бъдем изключително внимателни”, посочи Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че работата на българските представители в Европейския парламент трябва да се свежда до това да питат, да контролират. И напомни за казуса с американските централи у нас.

„Защото още през лятото на 2014 г. е изпратен сигнал от България до ЕК, но ЕК вече 5 години не дава отговор”, реагира Валери Симеонов.

Според него, отговорът не може да бъде друг, освен че става дума за държавна помощ – защото това е видимо явно, договорите с американските централи трябва да бъдат прекратени, за да получи българската енергетика глътка въздух. „Кой от бъдещите депутати спомена за този български проблем, за това, че се източва българската икономика”, реагира Валери Симеонов.

Българските представители в Европейския парламент трябва да търсят съмишленици сред останалите държави – най-вече сред източноевропейските, като Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, когато става дума за защита на българските интереси, посочи още Валери Симеонов.

Той припомни как като вицепремиер е успял да промени само за няколко дни позицията на 28 държави да не се строи втори лифт в Банско. И резултатът е бил положителен за България и икономиката й.

Коалиция „патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

„В Асеновград показахме как може да бъде въведен ред в гетата. И го направихме с реални действия, не – на хартия, с изписани стратегии”. Това заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов, на среща с жители на Асеновград тази вечер.

Той припомни как успешно е бил решен етническия конфликт в града, когато банда цигани биха спортуващи деца. Този модел е бил приложен и в пловдивската Шекер махала. След действията на Валери Симеонов като вицепремиер в кратки срокове бяха изградени полицейски участъци с постоянно полицейско присъствие и в двете гета, осигурени бяха патрулиращи автомобили, насилниците бяха предадени на прокуратурата, следствието и съда, беше осигурена охрана на спортуващите деца.

Валери Симеонов посочи това, както и още от свършеното от него като вицепремиер и народен представител, и от останалите депутати от НФСБ, подчертавайки, че българският избирател трябва да прати в Европейския парламент хора, които са показали, че работят, хора, доказали, че могат да се справят с проблемите и да отстояват обществените и национални интереси.

„НФСБ е точно такава партия – показахме, че работим, вместо да приказваме. Затова и мотото на нашата кампания е „Вместо думи – действия”, каза още Валери Симеонов.

В знак на благодарност за работата му, при посещението в манастира „Св. св. Козма и Дамян” в пловдивското село Белащица Валери Симеонов получи като подарък икона.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Седна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!