Валери Симеонов: У нас разрешават до 30 л домашна ракия, а в другите страни – до 60 л
19.05.2019г.

„В България е разрешено производството на до 30 л домашна ракия от дестилационните казани при намален акциз, а във всички останали държави от Европейския съюз – до 60 л. България е ощетена. Защо? Защото така криво и превратно се прилага европейска директива. И никой не контролира и не изисква информация за това”.

Този пример за европейски директиви, които не са съгласувани с интересите на България, на българския среден и дребен бизнес даде водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска класа) - Валери Симеонов пред телевизия „Европа”. Той беше категоричен, че едно от първите неща, с които ще се заеме е изискването на информация за директивите, които увреждат интересите и състоянието като цяло на българския среден и дребен бизнес.

„Втори случай: лекарствените средства в хуманитарната медицина. Сега са подготвили, уж под формата на изпълнение на друга европейска директива, една масова разправа, една масова екзекуция на малките аптеки. Така че да останат само големите вериги”, каза още Валери Симеонов.

По думите му собствениците на аптеки са принудени да купуват допълнителни компютърни конфигурации за контрол върху фалшивите лекарства, които щели да се проверяват само по кутийките и бар кода. „Но, това означава допълнителен компютър, четец, допълнително ангажиране на хора – как ще се справи една малка аптека с това”, реагира лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов заяви, че се е кандидатирал за български представител в Европейския парламент, защото смята, че там трябва да има хора с биография, хора на действието – прагматични патриоти. А не патриоти политици само.

„Смятам, че до момента съм доказал, че съм човек, който назовава нещата с истинските им имена, човек, който като поеме ангажимент - го изпълнява. Оставям зад себе си, за краткото време в изпълнителната власт реално свършени неща”, изтъкна лидерът на НФСБ.

По думите му, докато национализмът и шовинизмът черпят самочувствие от историята на държавата, патриотизмът е едно ежедневно усилие, една непрекъсната работа. Така ще бъде и в Европейския парламент, категоричен беше водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа).

Говорейки за честността в политиката, което е негово лично мото, Валери Симеоново добави, че в НФСБ винаги казват това, което мислят и се борят със злоупотребите на властта – каквото е, например, обслужването на монополите. Правим го, независимо, че сме част от това управление, отговори Валери Симеонов на въпрос на водещата.

Като пример той даде защитата на малките собственици на бензиностанции и търговци на горива. „Миналата година, през юли никой не ни обърна внимание когато взехме присърце проблемите им. Направихме всичко възможно, за да попречим те да бъдат унищожени от големите вериги на Валентин Златев – Лукойл, от Шел и ОM. Поставихме въпроса в Народното събрание, пред Министерски съвет. Но в крайна сметка се прие един закон, съгласно който всички малки бензиностанции трябваше да бъдат ликвидирани. Но сега, под риск от улични протести законът беше отложен”, посочи Валери Симеонов.

Пред Диана Радева Валери Симеонов коментира и актуални политически въпроси. „Министерството на туризма е като министерство от 90-те години, когато повечето министри се изтрепваха да обслужват интересите на групировките”, заяви Валери Симеонов.

По думите му има и други министерства, които все още не са реформирани, а в тях се изсипват стотици милиони левове, които не водят до нищо друго, освен до преразход. Той даде пример с Министерството на вътрешните работи, на отбраната и здравното министерство.

„А това са държавни средства. Мен ме боли и когато се изсипват милиони на всеки, който дойде с няколко плаката на жълтите павета. И веднага да му бъде удовлетворено искането. Без анализ на реалните нужди, на реалната ситуация в бранша”, посочи лидерът на НФСБ.

В отговор на въпрос на водещата Валери Симеонов заяви, че акциите на прокуратурата за изискването от ДАНС на информация за офшорни сметки трябва да бъдат не толкова като рекламни кампании, а да бъдат такива, че да убедят обществото, че има реална борба с корупцията. „Главният прокурор можеше просто по оперативен начин да изиска информацията от ДАНС, защо е тази шумотевица”, реагира той.

Валери Симеонов беше категоричен, че единна европейска армия трябва да има, защото тя може да бъде единствената сериозна възпираща сила спрямо една агресия от страна на Турция.

„В Асеновград показахме как може да бъде въведен ред в гетата. И го направихме с реални действия, не – на хартия, с изписани стратегии”. Това заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов, на среща с жители на Асеновград тази вечер.

Той припомни как успешно е бил решен етническия конфликт в града, когато банда цигани биха спортуващи деца. Този модел е бил приложен и в пловдивската Шекер махала. След действията на Валери Симеонов като вицепремиер в кратки срокове бяха изградени полицейски участъци с постоянно полицейско присъствие и в двете гета, осигурени бяха патрулиращи автомобили, насилниците бяха предадени на прокуратурата, следствието и съда, беше осигурена охрана на спортуващите деца.

Валери Симеонов посочи това, както и още от свършеното от него като вицепремиер и народен представител, и от останалите депутати от НФСБ, подчертавайки, че българският избирател трябва да прати в Европейския парламент хора, които са показали, че работят, хора, доказали, че могат да се справят с проблемите и да отстояват обществените и национални интереси.

„НФСБ е точно такава партия – показахме, че работим, вместо да приказваме. Затова и мотото на нашата кампания е „Вместо думи – действия”, каза още Валери Симеонов.

В знак на благодарност за работата му, при посещението в манастира „Св. св. Козма и Дамян” в пловдивското село Белащица Валери Симеонов получи като подарък икона.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Седна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!