Валери Симеонов: Важни са реално свършените неща и прагматизмът в политиката
19.05.2019г.

Противопоставям се на всички, които унижават българското национално достойнство. Това каза в разговор за работата си като политик Валери Симеонов в предаването „Събуди се” на Нова телевизия тази сутрин.

Той обаче определи като водещ приоритет в своята работа реално свършените неща, това, че е човек на действието и прагматизма в политиката. Припомни както изграждането на границата с Турция, спряла мигрантския поток, така и акциите по морето, довели до това в бюджета на държавата да влязат няколкостотин милиона лева. Беше категоричен, че така, както работи в България, ще работи и в Европейския парламент.

Водачът на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” посочи като важна част от работата на един български представител в Европейския парламент правото на информираност и контрол – нещо, което не се забелязва при досегашните евродепутати.

„Важно е да се прави обективна оценка за въздействието за България за всеки един нормативен документ, и то още когато той влиза за разглеждане, в началото на процеса”, подчерта Валери Симеонов. Защото, по думите му, голяма част от регламентите досега ощетяват България. Особено българския дребен и среден бизнес, когото Валери Симеонов беше категоричен, че коалицията му представлява.

Той даде пример с евродирективи, чието изкривено прилагане позволява, например у нас, да се произвеждат до 30 л домашна ракия при намален акциз, докато при останалите държави се разрешава до 60 литра. Или директива за лекарствените средства, която заплашва да унищожи малките аптеки.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

„В Асеновград показахме как може да бъде въведен ред в гетата. И го направихме с реални действия, не – на хартия, с изписани стратегии”. Това заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов, на среща с жители на Асеновград тази вечер.

Той припомни как успешно е бил решен етническия конфликт в града, когато банда цигани биха спортуващи деца. Този модел е бил приложен и в пловдивската Шекер махала. След действията на Валери Симеонов като вицепремиер в кратки срокове бяха изградени полицейски участъци с постоянно полицейско присъствие и в двете гета, осигурени бяха патрулиращи автомобили, насилниците бяха предадени на прокуратурата, следствието и съда, беше осигурена охрана на спортуващите деца.

Валери Симеонов посочи това, както и още от свършеното от него като вицепремиер и народен представител, и от останалите депутати от НФСБ, подчертавайки, че българският избирател трябва да прати в Европейския парламент хора, които са показали, че работят, хора, доказали, че могат да се справят с проблемите и да отстояват обществените и национални интереси.

„НФСБ е точно такава партия – показахме, че работим, вместо да приказваме. Затова и мотото на нашата кампания е „Вместо думи – действия”, каза още Валери Симеонов.

В знак на благодарност за работата му, при посещението в манастира „Св. св. Козма и Дамян” в пловдивското село Белащица Валери Симеонов получи като подарък икона.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Седна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!