Депутатът от НФСБ Христиан Митев получи награда за законодателна промяна
02.07.2019г.

Народният представител от НФСБ и заместник-председател на правната комисия в Народното събрание Христиан Митев получи наградата на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) в националния конкурс „Икономика на светло“ за законодателна промяна, облекчила работата на над 3600 малки фирми. Отличието му бе връчено от кмета на София Йорданка Фандъкова на церемония, провела се в хотел „Балкан“ в понеделник вечерта.

НФСБ получава признание за борбата си със сивата икономика за втори път – през миналата година голямото отличие получи Валери Симеонов.

„Това е признание за истинския патриотизъм в действие на нашата политическа сила, която се бори да има по-малко сива икономика, повече приходи в бюджета – и оттам по-високи приходи за хората“, коментира Валери Симеонов.

Христиан Митев бе номиниран и взе наградата в категория „За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата“.

Престижното отличие на работодателската организация му бе присъдено конкретно за законодателна промяна, довела до облекчаване на работата на 3637 микропредприятия у нас от 1 януари 2019 г. Става дума за внесен законопроект за изменение в чл.37, ал 2 от Закона за счетоводството, с което се намалиха административните и финансови тежести за малкия бизнес на светло.

„Тази награда ме задължава да продължа да работя в посока на облекчаване на условията за правене на бизнес в България“, каза Христиан Митев при връчването на приза.

И той, и Валери Симеонов бяха категорични, че е чест да бъдеш удостоен с награда от една от най-сериозни работодателски организации в България, каквато е АИКБ – по думите на Валери Симеонов „хора, които осигуряват заплати, поминък и приходи на стотици хиляди семейства, хора, които си плащат данъците“.