НФСБ представи кандидатите си за кметове в голяма част от градовете в страната
НФСБ влиза в кампанията за местни избори със самочувствието на партия, показала как се работи за България, каза лидерът на партията Валери Симеонов
10.09.2019г.

„Националният фронт за спасение на България влиза в кампанията за местни органи на властта със самочувствието на партия, доказала на дело - и с присъствието си в Народното събрание, и в изпълнителната власт – как трябва да се работи за България. Доказала какво е истински и действащ патриотизъм, показала, че националният интерес винаги трябва и може да бъде поставян над партийния и над личния. Кандидатите ни за кметове са такива хора“.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на пресконференция днес преди представянето на кандидатите на НФСБ за кметове в страната. Патриотичната формация издигна претендентите си за голяма част от градовете в страната. Предстои да бъдат обявени и другите номинации на партията.

Ето и кандидатите:

1. Славчо Атанасов – кандидат за кмет на Пловдив

Кмет на Пловдив в мандат 2007-2011, народен представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ в 43 и 44 Народно събрание.

Роден е на 14 февруари 1968 г. в Карлово. Завършва Висшето военно училище в Шумен, след което „Право“ във Великотърновския университет „Кирил и Методий“. Кмет на пловдивския район „Тракия“ от 2003 до 2007 г., и на Пловдив от 2007 до 2011. Носител на отличията „Рицар на книгата“ и „Следовник на народните будители“. Председател на Комисията по култура и медии в 43 Народно събрание и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44 Народно събрание.

2. Йордан Апостолов – кандидат за кмет на Добрич

Народен представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ в 44 Народно събрание. Зам.-председател на Парламентарната комисия по земеделие и храни, член на Бюджетната комисия.

Йордан Апостолов е роден на 3 юли 1970 г. в Добрич. Агроном, икономист, той познава отлично проблемите на родния си град.

Един от активните народни представители, родолюбец и спомоществовател за това паметникът да ген. Колев в Добрич да го има.

3. Димитър Карбов – кандидат за кмет на Варна

Предприемач, опитен администратор – Димитър Карбов познава отлично развитието и проблемите на Варна, има опита на народен представител и общински съветник в предишни мандати

4. Д-р Бойко Миразчийски – кандидат за кмет на Бургас

Роден е през 1966 г., завършил е Медицинския университет в София. От 1993 г. работи по специалността „Хирургия“ в Бургас. От 2006 до 2014 г. заема ръководни постове в най-голямото здравно заведение на Югоизточна България – МБАЛ – заместник-директор, прокурист, изпълнителен директор. Бил е и изпълнителен директор на МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД. Д-р Бойко Миразчийски е познат на бургазлии и като общински съветник от НФСБ в периода 2015 – 2017г. От 8 юни 2017г. до момента е изпълнителен директор на УМБАЛ Бургас. 

5. Росен Йорданов Георгиев - кандидат за Кмет на Община Благоевград

Той е на 42 години, женен с две деца. Постиженията му като управленец са безспорни. През двата си мандата, като Кмет на с. Дъбрава, превръща едно изоставено и обезлюдено българско село в най-желаната дестинация за туризъм и най-привлекателно място за живеене в Общината. Създател е на „Асоциация за европейско развитие на българското село“ и рок фестивала „Thе Brаа Bаkаn Fеst“.

Амбициран е да изведе Община Благоевград от незавидното състояние, което е заела в дъното на статистическата таблица. Мотото му е: „Стоп на управлението в стил ПР! За мен ПР означава повече работа!“

6. Николай Василев Тодоров – кандидат за кмет на Троян

Магистър по икономика. Със сериозен административен и обществен опит. Бивш председател на Общински съвет-Троян, работил е дълги години в системата на НАП - Ловеч. Дългогодишен председател на  настоятелство при НУ „Св. Св. Кирил и Методии” и член на настоятелство НЧ „Наука 1970”, човек с активна обществена дейност по отношение отстояването на обществено значими каузи, справедливост и креативност в работата на Общински съвет – Троян.

7. Росен Цветков – кандидат за кмет на Севлиево

В момента е заместник-областен управител на област Габрово. Две години е бил общински съветник в община Севлиево, кандидат за кмет през 2015 от НФСБ и ВМРО в Севлиево, доктор по комуникационна техника, инженер по комуникации, автор на редица статии, свързани с радиочестотно проектиране на мрежи и санитарно-хигиенните им норми

8. Владимир Гърбелов – кандидат за кмет на Смолян

Роден и живее в Смолян. Завършил „Социология“. До 2017 година е собственик и управител на търговски дружества, занимаващи се със строителство и туризъм. От месец юни 2017година до момента е заместник-областен управител на Област Смолян. Образование -висше специалност социология.

9. Трендафил Бакалов – кандидат за кмет на Община „Родопи“, област Пловдив

Роден на 02 октомври1964 г. в Свиленград, но от 1971 г. живее в с . Браниполе, част от Община „Родопи“. Работил е в Електроапаратурен завод – град Пловдив. От 1992 г. до 2014 г. служител в МВР - Специализирани Полицейски Сили в Пловдив. Към настоящия момент се занимава с частен бизнес.

10. Христо Василев- кандидат за кмет на община Тунджа, област Ямбол

Ветеринарен лекар по образование, един от най- сериозните земеделски производители в региона, познава отлично проблемите на общината и региона

11. Георги Димитров - кандидат за кмет на Разград

Генерал от Международната академия за командоси. Майстор на спорта по колоездене. Занимава се с частен бизнес

12. Димитър Димитров - кандидат за кмет на община Исперих, област Разград

Машинен инженер, офицер от резерва, регионален координатор на НФСБ, човек с опит

13. Стефан Димитров - кандидат кмет за община Кубрат, област Разград

Агроном по образование. Занимава се с частен бизнес. Председател на местната организация на НФСБ.

14. Наталия Стефанова - кандидат за Кмет Шумен

Родена в град Шумен. Завършила Международни икономически отношения и магистратура „Социални дейности“. Със сериозен обществено-политически опит. Настоящ общински съветник от НФСБ. Работи като консултант по Оперативните програми на Европейския съюз.

15. Даниел Георгиев - кандидат за кмет на Велики Преслав

С висше юридическо образование. Работи като юрист консулт.

16. Анастас Димитров – кандидат за кмет на Община „Марица“

Общински съветник в мандат 2015 – 2019. Кмет на с. Войводиново, част от община „Марица“ през 2011-2015. Авиационен техник по образование. Работи в сферата на частния сектор – занимава е с производство и търговия.

17. инж. Николай Николов – кандидат за кмет на Монтана

Завършил Езиковата гимназия в Монтана, магистър от Техническия Университет в София, машинен инженер. Неговият слоган в кампанията е „Ти можеш да подобриш родния  си град, просто гласувай ”

18. инж. Васил Павлов – кандидат за кмет на Перник

Завършил Техникума по минна промишленост „Христо Ботев“ в Перник със специалността „Минна електромеханика” и след това Техническия университет в София. Работи в машиностроителен комбинат ”Кремиковци” като машинен инженер и в Заводите за тежко машиностроене в Радомир. След конкурс работи като управител на общинската фирма и придобива още една специалност – Мениджмънт и стопански бизнес във Варна. Има сериозен административен опит в община Перник. Областен координатор на НФСБ. В момента заместник-областен управител на област Перник.

19. Милко Милков – кандидат за кмет на Асеновград

роден на 16 януари1977 г. Баща на три деца. Управлява собствен бизнес от 15 години и същевременно учи по специалността „Финанси“ в Бургаския свободен университет. Със своите лидерски и комуникативни умения ръководи екип от специалисти и вярва, че хората са най-важният актив във всичко.

20. Ангел Костадинов Ангелов – кандидат за кмет на Копривщица

Роден на 05.09.1965г. в град София. Учи в „Нов български университет” специалност „История на културата” и в „Московски университет” специалност „Право”.

Човек със сериозен обществен опит.

Учредител и председател на Управителния съвет на „Българска асоциация на ощетените собственици на недвижими имоти”

Учредител и председател на Управителния съвет на Фондация в обществена полза „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България”

Създател на „Музей на хляба и традиционните храни” в Копривщица.

21. Георги Георгиев – кандидат за кмет на град Шабла, област Добрич

Бакалавър „Публична администрация“, секретал на читалището в град Шабла