Валери Симеонов: В листата на НФСБ за Бургас няма нито една политическа калинка
Кандидатите за местна власт на Националния фронт са достойни и успешни личности, каза лидерът на патриотите при представянето им пред медиите
25.09.2019г.

Председателят на ПП Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов представи кандидатите за местна власт на НФСБ за Бургас и Бургаска област.

„В тези листи няма да видите нито един начинаещ политик, нито една политическа калинка. Дай, Боже, избирателите да прозрат това и да направят своя правилен избор – да гласуват за тези, които ще променят както Бургас и общините в област Бургас, така и България. Доказали сме за изминалите четири години в Народното събрание и за изминалите две години в изпълнителната власт какво можем да правим. Доказали сме, че сме политическа сила на действието, а не на приказките“, отбеляза Валери Симеонов.

Пръв беше представен кандидатът за кмет на НФСБ и водач на листата с кандидати за общински съветници за община Бургас д-р Бойко Миразчийски. Според лидера на партията той притежава качествата за достоен кмет на град Бургас.

„Потомствен лекар, бургазлия и специалист хирург. Завършва висшето си образование в Медицинска академия в София и оттогава работи в най-голямата бургаска болница – УМБАЛ – Бургас. От 2017 е изпълнителен директор на здравното заведение“, посочи още Валери Симеонов.

Като втори в листата с кандидати за общински съветници беше посочен началникът на Регионална дирекция „Национален строителен контрол“ – Бургас Милен Ненчев.

„Той ще остане в паметта на всички българи с това, че успя да събори т.нар. „кървава чешма“ в село Търнак, издигната в чест на терористите, които взривиха вагона за майки и деца на гара Буново през 1985 година. Това костваше освобождаването от поста му през 2010 година“, отбеляза лидерът на НФСБ.

На трето място е Ивайло Вагенщайн, който е с три висши образования, завършил е специалностите „Ядрена енергетика”, „Комуникация и електронизация на възобновяеми енергоизточници” и „Съдебно-инженерна техническа експертиза и техническа безопасност”.

В момента се занимава с частен бизнес. От 2011 г. до 2015 г. е бил общински съветник в Оряхово, като от 2011 до 2013 г. е бил председател на Общинския съвет там. Към този момент е общински съветник от НФСБ в Бургас.

Баща е на четири деца.

Васил Камберов е едно от най-разпознаваемите лица в листата, името му е известно на бургазлии като областен лидер на СДС по време на най-силния период на Съюза на демократичните сили в местен и в национален план от 1998 до 2007 година. Той е на четвърта позиция.

Има висше образование, завършил е специалността „Управление на туризма“. Бил е директор на Международен младежки център „Приморско“, както и директор на Верига за младежки туризъм ”Орбита” ЕАД София.

От 1998 г. до 2001 г. е заместник областен управител на Бургаска област, а от 2001 г. до 2002 г. – областен управител. През периода 2006-2007 година е заместник-председател на НИС на СДС. В момента се занимава с частен бизнес.

Пети в листата е Антон Стоянов. Роден в Бургас, магистър по право. Работил е като юрисконсулт в различни търговски дружества, а от 2003 г. до настоящият момент работи като адвокат. През периода от 2005 г. – 2019 г. е бил член и зам.-председател на Районна избирателна комисия и в Общинска избирателна комисиа в Бургас. Семеен, с едно дете.

На шесто място е Севдалина Пенева, разследващ журналист, главен редактор на националния седмичник „Десант“ от 2010 г. до 2016 г., в момента – главен редактор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Бургас.

Журналист на годината за 2007 г. на Българската асоциация на регионалните медии. Нейни публикации влизат в учебниците по журналистика. Пример в това отношение е разследването на скандала с имоти в Приморско, раздавани на роднини на висши магистрати от тогавашния кмет Димитър Димитров.

Тя е сред учредителите е на ПП „Национален фронт за спасение на България“. Семейна, с две деца.

На седма позиция е Делян Иванов, възпитаник на Бургаския свободен университет, юрист по образование, от 2001 г. - до този момент работи като адвокат. През периода от 2007 г. – 2015 г. е избиран в два последователни мандата за общински съветник в Общински съвет - Бургас. През периода 2011-2015 г. е заместник-председател на групата общински съветници на НФСБ.

Следва проф. д-р Радостин Долчинков, декан в Центъра по информатика и технически науки (ЦИТН) в Бургаския свободен университет. През 2005 г. му е присъдено научно звание професор по научната специалност “Машинознание и машинни елементи”.

Петър Андонов, девети в листата, е роден в Бургас, завършил е Военна академия ”Г.С.Раковски” в София, специалност ”Управление на формированията от военновъздушните сили”. Заема различни длъжности в Българската армия, има офицерски чин.

През последните 10 години работи в сферата на туризма. Към настоящия момент е Управител на хотел в Курортен комплекс ”Слънчев бряг”. Женен, с две деца.

Георги Ваташки, десети в листата на НФСБ, е по образование историк. Част от екипа на флагмана на патриотичния печат – вестник „Десант“. Работил е като системен администратор в Община Бургас, бил е управител и поддръжка на компютърна фирма. В момента е IT поддръжка и специлист продажби в голяма частна компания.

На 11-то място е Коста Влъчков – филолог, преподавател по английски език в Професионалната гимназия по туризъм в Несебър.

Следват Янчо Милев, моторист на рибарски кораб, Ивайло Стаматов, член на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел Футболен клуб „Нефтохимик“ Бургас, Марияна Лефтерова, секретар на Националната контролна комисия на Национален фронт за спасение на България. Семейна, с едно дете, Боян Дяков, мениджър в автосалон, Вълчо Чайков, частен бизнесмен.

Кандидатът за кмет на община Камено от листата на НФСБ е Иван Кузманов, а кандидатът за кмет на град Черноморец – Станислав Тодоров, който е и водач на листата с общински съветници в град Созопол. Кандидатът за кмет на село Дебелт отново е Иванка Ангелова, а на село Винарско – Галя Георгиева.