Стефан Иванов: София се управлява на парче, без визия за повече от един мандат
05.10.2019г.

„София се управлява на парче. Няма я онази дългосрочна визия и стратегия, която да е за повече от един мандат, която всеки един град нарича устойчиво развитие“. Това заяви в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия Стефан Иванов, кандидат на коалиция НФСБ, БДС-Радикали, подкрепен от Движение „Демократично действие“ и „Общество за нова България“.

Той посочи ясно глобалните инфраструктурни проблеми на София и нуждата от стратегия за разширението й на север и на изток. „С подкрепата на всички професионални общности, с подкрепата на гражданите на София ще инициираме един разговор за бъдещето на града в средносрочен и дългосрочен аспект. Защото София има да се развива като град предимно на север и на изток. Това развитие обаче да стане с ясна визия, за да не се случват днешните абсурди – малки улички с 10-етажни кооперации и без места за паркиране“, посочи Стефан Иванов.

В последвалия дебат за свършеното досега и изграждането на метрото той подчерта категорично, че единствените метростанции, които не са протекли при последните обилни дъждове са били построените преди управлението на Бойко Борисов, което е показател за качеството на извършваните дейности.

Стефан Иванов посочи три основни приоритета от програмата си за промяна на София. „Първият е образование – Столична община трябва и ние ще създадем специален фонд, който да бъде в помощ на училищата и детските градини, за да поддържат те своята материална база. Тъй като с техните бюджети не е възможно да го правят“.

На второ място кандидатът на НФСБ за кмет на София посочи културата с акцент върху културния туризъм. „Целта е да изведем напред обекти, които днес са слабо посещавани, а са прекрасни дестинации. Като например Софийската Света гора – това са над 20 православни храма и манастири в околностите на София. Предвиждаме и създаването на специален туристически пакет“, каза още Стефан Иванов.

На трето място той акцентира върху обществения ред и сигурност.

Кандидатът на коалиция НФСБ, БДС-Радикали Стефан Иванов е с номер 69 в бюлетината.