Съюзът на военноинвалидите подкрепи Валери Симеонов за зам.-председател на парламента
Мислим, че това е добър избор, с който може да се направят доста добри неща напред, каза председателят на съюза Петър Велчев
27.11.2019г.

Председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите Петър Велчев поздрави Валери Симеонов за избирането му като председател на парламента. Днес представители на сдружението се срещнаха с депутати от „Обединени патриоти“ (ОП) и поискаха промяна в законов текст, съобщава Флагман.бг.

Петър Велчев изрази надежда, че предложението им ще бъде одобрено, като посочи, че тяхната организация е на 105 години.

„Искаме да поздравим г-н Симеонов с избирането му за заместник-председател на Народното събрание. Мислим, че това е добър избор, с който може да се направят доста добри неща напред. Надяваме се, амин, дай Боже“, каза Велчев.

Валери Симеонов обясни, че става въпрос за корекция, която ще струва на бюджета 230 хиляди лева. Идеята била да бъде поправена една несправедливост и в чл. 70, т.5 на Закона за хората с увреждания да влязат и военноинвалидите.

„Има една група военноинвалиди, които са с над 90% инвалидност и с чужда помощ, които обаче са лишени от възможността да взимат толкова, колкото взимат останалите с чужда помощ. И с добавката в т. 5 можем да осигурим на тези 171 човека да бъдат изравнени с останалите. Просто една несправедливост, която е от години и която няма обяснение според нас. Така че редно е да ги подкрепим. Още повече те са една патриотична организация“, посочи още лидерът на НФСБ.

Според него е редно представителите на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите да се срещнат и с другите парламентарни групи.

Малко след това Петър Велчев пресрещна председателката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова от ГЕРБ, като й подари роза. Не стана ясно дали Стоянова е била убедена за корекцията на закона.