Декларация № 15 на Национален фронт за спасение на България
11.10.2012г.

Броени дни преди Окръжният съд в Пазарджик да произнесе присъдите си срещу обвинените в проповядване на радикален ислям от организацията „Ал Уакф ал ислями“, Движението за права и свободи си позволи груба намеса в работата на съдебната система и то от трибуната на Народното събрание.

В своя декларация ДПС изразява лицемерната си загриженост от подкопаването на религиозния мир чрез тенденциозно отправени обвинения срещу районни мюфтии и имами, които били легитимни представители на Мюсюлманското вероизповедание в България.

Без изобщо да уважи изнесените в съда доказателства на разследващите органи за системно и агресивно разпространение на радикален ислям, антиконституционната партия обвинява ДАНС и прокуратурата в извършване на показни акции, превишени пълномощия и манипулация на фактите.

В случая ДПС използва Народното събрание за оказване на натиск върху независимия български съд, за да оправдае лица, проповядващи антидемократични ценности, религиозна и расова омраза. При това подсъдимият Ахмед Ахмед, който е имам на Пазарджик, вече е осъждан за насаждане на радикален ислям, а подсъдимите не отрекоха, че за антиконституционнната си дейност получавали заплати до 600 евро от Саудитска Арабия.

Към нелепото твърдение на ДПС, че процесът в Пазарджик ерозирал интеграционния модел на гражданското общество, се присъедини и Главното мюфтийство. В своя декларация то също застана зад обвинените и ултимативно поиска свалянето на всички обвинения.

Като защитник на конституционно установения правов ред, Националният фронт за спасение на България изразява безпокойството си от надигането на радикалния ислям и от координираните действия за защитата му от Главното мюфтийство и ДПС.

НФСБ предупреждава, че от години в България е в ход финансирана от арабски режими кампания за ислямизиране на циганите. Този изкючително опасен процес се подкрепя от ДПС и Главното мюфтийство и, което е особено тревожно, циганите в Пазарджик и други райони на страната се въвличат в ислямистки секти, някои от които организираха кървави атентати в Афганистан и Пакистан. �?слямистките терористични клетки набират доброволци за убийствени мисии именно от такива маргинални общности в Европа, което налага незабавната и безкомпромисна намеса на българската държава.

Ние обръщаме внимание и на друг тревожен факт – в декларациите си за процеса в Пазарджик ДПС и Главното мюфтийство говорят за съществуване на малцинства в България, които трябвало да получат полагащите им се права и свободи. Това е груб опит за редактиране на българската конституция по порочния етнически модел в Република Македония, където в резултат на гражданската война и Охридския договор от 2001 г. се стигна до превръщането на страната в двуезична федерация.

НФСБ вярва, че правоохранителните и правораздавателните институции в Република България ще се противопоставят с всички законни средства на пълзящата ислямизация и на нейните емисари у нас, които преследват една цел – да подкопаят основите на държавността и превърнат Родината ни в османски протекторат.