Декларация № 20 на Национален фронт за спасение на България
относно откритите 350 000 бюлетини в Костинброд
11.05.2013г.

Броени часове преди парламентарните избори на 13 май Прокуратурата и ДАНС проведоха операция, при която бяха открити 350 000 бюлетини в складовете на печатница "Мултипринт" в Костинброд, отпечатани извън количествата по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетини. Фактът, че откритите от Прокуратурата и ДАНС бюлетини са извън законните количества, а собственикът на печатницата е свързан с партия ГЕРБ, говори за престъпен опит за подмяна на вота на народа.

Според току-що обявена официална информация, Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по чл. 282 НК и по чл. 1б9г НК. Показателно е, че МВР е изолирано от акцията на Прокуратурата и ДАНС, което говори, че тази институция е тежко компрометирана и е напълно негодна да гарантира законността и правовия ред в страната.

Като дава пълната си подкрепа за действията на ДАНС и прокуратурата, Националният фронт за спасение на България призовава президента и министър-председателя да вземат спешни мерки в рамките на днешния ден за незабавни кадрови промени в Министерството на вътрешните работи, за които ние отдавна настояваме.

В името на държавността и честното провеждане на парламентарните избори, Росен Плевнелиен и Марин Райков са длъжни да осъдят случилото се и да наредят незабавното отстраняване от длъжност както на министър Петя Първанова и главния секретар на МВР Калин Георгиев, така и на областните управители и директорите на областните управления на МВР.

НФСБ предупреждава, че ако в следващите часове президентът и правителството не реагират, българското общество ще бъде убедено, че Росен Плевнелиев и Марин Райков са съучастници в бруталния опит за фалшификация на парламентарните избори.

Ние призоваваме Централната избирателна комисия да излезе с официална позиция към случващото се в момента и да даде гаранции за честното провеждане на изборите, които няма да бъдат манипулирани от ГЕРБ и контролираните от него структури.

Националният фронт за спасение на България осъжда престъпния опит за подмяна на народния вот и изразява вярата си, че на 12 май българският избирател ще накаже досега управлявалите, превърнали България в полицейска държава с диктаторско управление.