Декларация № 23 на Национален фронт за спасение на България
03.06.2013г.

Вместо да се извини на своите избиратели, които предаде с подкрепата си за правителството на БСП и ДПС, лидерът на АТАКА Волен Сидеров нападна гражданите на София, които протестираха пред партийните централи на новата тройна коалиция.

Националният фронт за спасение на България е един от организаторите на протеста пред Народното събрание и Конституционния съд заради манипулираните парламентарни избори на 12 май тази година.

Това е напълно легитимен протест, насочен както срещу служебното правителство на Марин Райков, отговорно за лошата организация на изборите, нелегално отпечатаните 350 000 бюлетини в печатницата в Костинброд и фалшификациите в избирателните секции в Турция, така и срещу партия ГЕРБ, която е автор на ?збирателния закон в 41 -то Народно събрание.

Обвиненията на Сидеров, че НФСБ подкрепя ГЕРБ са смешни и са жалък опит да прикрие продажността на АТАКА. Това е партията, която през юли 2009 година грозно измами своите привърженици и подкрепи мутренското правителство на ГЕРБ, приело ред закони срещу интересите на българските граждани. Четири години по-късно Сидеров отново подведе избирателите и даде подкрепата си за БСП и ДПС.

Това е уникална политическа продажност, която е без прецедент в новата политическа история на България и заслужава всеобщо презрение. Поведението на АТАКА и нейния лидер е опасно за демокрацията, защото тази продажност обслужва престъпната олигархия, благодарение на която България е най-бедната държава в Европейския съюз.

След като си позволи публично да малтретира журналист пред Народното събрание и да блъска полицай, очевидно Сидеров се ползва с подкрепата на новите управляващи, разчитащи на неговия глас за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски. Ние осъждаме тази срамна сделка в Народното събрание и ще разобличаваме всеки опит за подмяна на народния вот.

Що се отнася до гражданските протести пред партийните централи на БСП, ДПС и АТАКА, НФСБ не е техен организатор. Тези протести са израз на спонтанния гняв срещу новата тройна коалиция, която се готви да разреши проучванията за шистовия газ и да въведе турския език в българското училище. В тях участваха предимно млади хора, без нито едно партийно знаме.

Тези протести са справедливи и като патриотична партия НФСБ изцяло ги подкрепя и застава зад техните искания.