Декларация № 24 на Национален фронт за спасение на България
07.06.2013г.

В последните две седмици репортерите на Национална телевизия СКАТ в 42-то Народно събрание са обект на физическа и словесна агресия от депутатите на партия АТАКА и на първо място от нейния лидер.

След като Сидеров и група негови депутати упражниха физическо насилие срещу репортера на СКАТ Теодор Ангелов и дори се нахвърлиха върху български полицай, днес атакистката глутница нападна нашия репортер Мария Цветкова. Грозната сцена, разиграла се в кулоарите на парламента, стана пред очите на квесторите, които не криеха подкрепата си за агресивните действия на депутатите от АТАКА.

Националният фронт за спасение на България изразява своя остър протест срещу бездействието на парламентарното ръководство, което не порица нито веднъж бруталното поведение на Сидеров и неговите депутати към журналистите на СКАТ.

Това срамно бездействие говори само за едно - Сергей Станишев и Лютви Местан защитават коалиционния си партньор Волен Сидеров, защото лидерът на АТАКА им даде своя глас за съставяне на правителство и за избор на председател на Народното събрание.

Като осъжда мутренското поведение на АТАКА, НФСБ настоява председателят на Народното събрание Михаил Миков да предприеме незабавни действия за усмиряване и санкциониране на Сидеров и неговите буйстващи депутати. Ако Миков не предприеме задължителните в такива случаи наказателни санкции срещу АТАКА, това ще е поредно доказателство за падението на Българската социалистическа партия, която заради властта е готова на всякакви мръсни коалиции.